Drukke zondagochtend voor de Egmondse Reddingsbrigade

Op zondag morgen 30 november is de Egmondse Reddingsbrigade (ERB) tot 2 maal toe gealarmeerd door de veiligheidsregio Noord-Holland Noord. De eerste alarmering was betrof een reanimatie in het duin, direct daarop een mountainbiker die was gevallen. Om 9:27 gaan voor de leden van de alarmploeg van de Egmondse Reddingsbrigade de alarmontvangers af. De alarmering blijkt te gaan om een reanimatie in het duingebied ten zuiden van Egmond aan Zee. Direct hierop vertrekt de terreinwagen van de ERB naar de locatie en komt als eerste aan bij het slachtoffer. Ondertussen zijn naast de ERB ook een mobiel medisch team en 2 ambulances gealarmeerd. Bij aankomst wordt eerste hulp geboden aan het slachtoffer deze blijkt snel al ABC stabiel te zijn. Zodoende wordt het mobiel medisch team gecanceld. Het slachtoffer wordt na een korte behandeling mee genomen naar het MCA. Op de terugweg wordt de Egmondse Reddingsbrigade wederom gealarmeerd, dit keer betreft het een gevallen mountainbiker ten noorden van Egmond. De fietser is gevallen en heeft last van tintelingen in de arm en de rug. Omdat de plaats waar de onfortuinlijke fietser is gevallen lastig te bereiken is met de ambulance wordt de terreinwagen gebruikt om het ambulance personeel naar het slachtoffer te vervoeren. Ook dit slachtoffer wordt meegenomen naar het ziekenhuis ter controle. Na deze drukke ochtend keert de terreinwagen weer terug naar de uitruklocatie en is weer gereed voor een volgende inzet.   IMG_7194