Meisje valt ongelukkig uit boom

Op zondag 19 april om 13:01 wordt de alarmploeg van de Egmondse Reddingsbrigade (ERB) door gemeenschappelijke meldkamer Alkmaar gealarmeerd voor assistentie van de ambulance dienst nabij Gasterij ’T Woud tussen Egmond en Bergen. Het incident bleek te gaan om een meisje die ongelukkig uit een boom is gevallen. Snel na de alarmering vertrekt het terreinvoertuig van de ERB met daarin 4 EHBO’ers richting ’T Woud. Naast de Egmondse Reddingsbrigade zijn ook een ambulance en de traumahelikopter gealarmeerd. Wanneer de ERB arriveert bij het meisje hebben de EHBO’ers eerste hulp verleend aan het slachtoffer. Na korte controle door het reeds gearriveerde ambulance personeel wordt het meisje ter controle meegenomen naar het MCA voor verdere controle. Het terreinvoertuig van de Egmondse Reddingsbrigade keert hierop retour naar de uitruklocatie in Egmond aan Zee. Overigens was deze alarmering de tweede van het weekend, op zaterdag 18 april was er ook een alarmering bij Bergen aan Zee. Na overleg is besloten om het incident over te dragen aan Reddingsbrigade Schoorl. In verband met de zandsuppletie in Bergen aan Zee was het strand niet goed toegankelijk voor het terreinvoertuig.