Paraglider Crasht nabij Egmond aan Zee

Op donderdag middag 21 mei heeft de Egmondse Reddingsbrigade is de Egmondse Reddingsbrigade (ERB) gealarmeerd voor assistentie ambulance nabij paviljoen de tropen.. De inzet bleek te gaan om een val van een paraglider van grote hoogte. Na een grote inzet met onder meer KNRM Station Egmond, Traumahelikopter, Ambulance en Politie is de ongelukkige paraglider naar het MCA in Alkmaar vervoerd Om 12:15 gaan de piepers van de leden van de alarmploeg van de Egmondse Reddingsbrigade. Na een korte opkomsttijd vertrekt de terreinwagen met hierin hulpverleners van de Egmondse Reddingsbrigade in de richting van paviljoen de Tropen. In de buurt van het paviljoen is een paraglider naar beneden gestort. Omdat het een val is van grote hoogte worden ook de traumahelikopter en het kusthulpverleningsvoertuig van KNRM station Egmond gealarmeerd Eenmaal aangekomen bij het slachtoffer verlenen de hulpverleners van de ERB eerste hulp aan de gecrashte paraglider. Wanneer de andere eenheden zijn gearriveerd nemen de verpleegkundigen van het mobiel medisch team de zorg over. Na kort overleg wordt besloten het slachtoffer te vervoeren naar het Medisch Centrum Alkmaar. Voor het vervoer van het slachtoffer wordt het kusthulpverleningsvoertuig van KNRM Egmond gebruikt. Hierop keren de verschillende eenheden terug naar de eigen uitruklocaties.     IMG_5631 IMG_5630 IMG_5629 IMG_5628 IMG_5627                   Foto’s en Persbericht:¬†Egmondse Reddingsbrigade & KNRM Egmond