Presentatie strandwachtbespreking (18/05)

Bij deze de presentatie welke is gegeven tijdens de strandwachtbijeenkomst 2015, hierin staat belangrijke operationele informatie betreffende het komende zomerseizoen!

Klik hier voor de presentatie strandwachtbespreking 2015

Daarnaast verwijzing naar: 28           SOCIAL MEDIA 28.1        RICHTLIJNEN VOOR LEDEN.
 1. Social media zijn niet meer weg te denken in de maatschappij en dus ook niet meer bij iedereen die betrokken is bij de ERB. Het biedt kansen om te laten zien dat je trots bent op ERB. Daardoor kan het bijdragen aan een beter imago bij vrienden, familie, leden en collega’s. Het delen van informatie en kennis op social media met groepen waarmee op traditionele wijze nauwelijks of beperkt communicatie mogelijk was kan leiden tot een beter beeld van wat er speelt binnen de vereniging. Er ontstaan hiermee heel veel kansen.
 2. Net als bij de opkomst van e-mail en internet in organisaties ontstaan vragen bij het gebruik van nieuwe middelen zoals social media in die organisaties. Privé gerelateerde zaken en brigade zaken zijn niet (meer) zo gemakkelijk te scheiden.
 3. Uitgangspunt is dat social media een waardevolle bijdrage aan de brigade kan leveren, zoals e-mail en internet dat ook hebben gedaan en nog steeds doen. Om verschillende denkbeelden over het gebruik van social media en de Egmondse  Reddingsbrigade niet te laten leiden tot misverstanden is dit protocol ontwikkeld.
28.2        VERANTWOORDELIJKHEDEN.
 1. Het gedrag van leden op social media wijkt niet af van wat er bij de ERB gebruikelijk is.
 2. Dont’s zijn bijvoorbeeld foto’s en filmpjes die niets met het brigadewerk te maken hebben, tweets die eindigen met XXX en te populair taalgebruik en schuttingtaal.
 3. Waak ervoor om niet ‘namens de ERB te spreken’ als u geen officiële woordvoerder bent.
28.3        Richtlijnen gebruik social media leden van de ERb.
 1. De ERB verlangt dat gebruikers bekend maken welke relatie zij hebben tot de ERB.
 2. Vrijwilligers respecteren het beeld-, auteurs- en citaatrecht. Gebruikers moeten zich bewust zijn dat privacy wetgeving is vastgesteld voor alle Persoonlijk Identificeerbare Informatie die wordt verzameld via social media. Het handelen naar de privacyregels geldt voor elke organisatie en elk persoon.
 3. Wees bewust wat wordt gepubliceerd indien materiaal van derden gebruikt wordt. Denk hierbij aan foto’s of filmmateriaal die door derden zijn gemaakt.
 4. Vrijwilligers zijn persoonlijk verantwoordelijk voor de inhoud die ze publiceren op sociale media. Zij zijn zich bewust dat wat zij publiceren, voor langere tijd openbaar zal worden, met de eventuele gevolgen voor hun privacy. De ERB moedigt aan om deel te nemen in de online social media ruimte maar benadrukt dat dit correct en verstandig is.
 5. Vrijwilligers mogen geen vertrouwelijke en/of schadelijke informatie verstrekken over leden en/of de vereniging.
 6. Signaleer complimenten en kritiek. Ook als je geen officiële voorlichter bent van de ERB, ben je een belangrijke schakel voor het monitoren van sociale media. Wanneer negatieve berichten over de ERB of haar werk signaleert waarvan je denkt dat deze belangrijk zijn, meldt dit en stuur het bericht door naar pr@reddingsbrigade.info.
 7. Misleiding door foto’s en/of logo. Wanneer foto’s of afbeeldingen worden toegevoegd aan  profiel of posts, laat dan de relatie als afzender met de ERB heel helder wordt verwoord. Het gebruik van het logo van de ERB is alleen voorbehouden aan de ERB zelf.  Sta je op de foto in kleding van de ERB, verduidelijk dan de relatie met de ERB. Dit geldt ook voor het materiaal van de ERB.
28.4        Richtlijnen gebruik foto en filmapparatuur door leden van de ERB.
 1. De ERB verlangt dat gebruikers foto en filmapparatuur, ook die van de ERB, correct gebruikt.
 2. Gebruikers moeten zich bewust zijn dat privacy wetgeving is vastgesteld voor alle Persoonlijk Identificeerbare Informatie. Het handelen naar de privacyregels geldt voor elke organisatie en elk persoon.
 3. Het fotograferen of filmen van personen, anders dan leden van de ERB, is zonder toestemming van dit persoon of zijn/haar vertegenwoordiger niet toegestaan.
 4. Vrijwilligers zijn persoonlijk verantwoordelijk voor de inhoud die ze publiceren op sociale media. Zij zijn zich bewust dat wat zij publiceren, voor langere tijd openbaar zal worden, met de eventuele gevolgen voor hun privacy. De ERB moedigt aan om deel te nemen in de online social media ruimte maar benadrukt dat dit correct en verstandig is.