Week 27: Eerste drukke week voor Reddingsbrigade Egmond

Vanaf zaterdag 30 mei is de strandpost van Reddingsbrigade Egmond al dagelijks geopend van 09.00 tot 18.00 uur en na een rustige voorzomer is afgelopen week (27) een zonnige, hete maar ook drukke week geworden waarbij de Egmondse Reddingsbrigade (ERB) meerdere malen is ingezet. In totaal zijn er 18 hulpverleningen uitgevoerd door de vrijwilligers van de ERB. Dit was 1x voor een zwemmer welke moeite had om terug naar strand te komen, 9x EHBO-hulpverleningen waarvan ook een reanimatie waarbij de hulp voor het slachtoffer niet meer heeft mogen baten, 4 herenigingen van ouders met kinderen, 1 catamaran welke in de problemen was gekomen tijdens de weersomslag van zondag en 3x een overige dienstverlening. Naast de hulpverleningen is ook 208x EHBO toegepast op de strandpost variërend van klein letsel, splinters tot aan maar liefst 178 kwallensteken! De hittegolf is voorbij, maar voor de komende week wordt wederom mooi zomerweer voorspeld. De Reddingsbrigade wil Nederland graag van het water laten genieten en adviseert daarom vooral te recreëren op plaatsen waar gekwalificeerd toezicht is. Kijk verder goed op de strandborden die bij de strandopgang staan. Let op de vlaggen bij de reddingsbrigadepost en neem de waarschuwingsborden voor gevaarlijke stromingen en muien in acht. Drink daarnaast voldoende water bij warm weer om onwelwordingen te voorkomen en smeer voldoende in tegen verbranding van de huid. Let tot slot goed op je kind, want die kan in de drukte in een fractie van een seconde uit het zicht verdwenen zijn. Kijk voor algemene informatie en voorlichting op www.reddingsbrigade.info en volg de ERB op Twitter via @RB_Egmond voor actuele informatie en verslaglegging grotere incidenten.

incident 03-07-2015

strand 04-07-2015