Week 28: Eerste zwemmers in problemen

Afgelopen week zijn door de aanhoudende wind, de hoge zeegang zeven en bijbehorende stroming zwemmers in de problemen geraakt waarbij Reddingsbrigade Egmond hulp heeft geboden. Gelukkig kan ieder slachtoffer kan zijn of haar verhaal navertellen. Daarnaast een opmerkelijke dienstverlening, samen met Stichting Ambulancewens de wens van een oudere dame in vervulling laten gaan: een laatste strandbezoek. Al met al een weekje waarbij hulp aan mensen centraal heeft gestaan! In totaal zijn er 11 hulpverleningen uitgevoerd door de vrijwilligers van de ERB. Dit was voor 7 zwemmers, 2 EHBO-hulpverleningen, 3 herenigingen van ouders met kinderen en 4x een overige dienstverlening. Naast de hulpverleningen is ook 9x EHBO toegepast op de strandpost. Kitesurfen is in Egmond in steeds toenemende mate te vinden. De Reddingsbrigade geeft kitesurfers daarom de volgende tips mee om veilig van hun watersport te kunnen genieten:
  1. Volg een cursus bij een kite vereniging.
  2. Volg de aangegeven veiligheidsinstructies op de locatie.
  3. Houd de weerberichten goed in de gaten.
  4. Bepaal of je fit en capabel genoeg bent om met bepaalde weersomstandigheden op een bepaalde locatie te gaan kitesurfen.
  5. Controleer voor je het water op gaat of je materiaal en veiligheidssysteem goed functioneren.
  6. Ga niet alleen kitesurfen!
  7. Neem een noodsignaal mee om de Reddingsbrigade te waarschuwen in geval van nood.
  8. Laat je, om wat voor reden dan ook, materiaal onbemand achter op het water, meldt dit dan bij het Kustwacht Centrum via het algemene telefoonnummer 0223 54 23 00. Dit voorkomt onnodige zoekacties en tevens dat andere watersporters door jouw materiaal in de problemen kunnen komen.
  9. Markeer je materiaal met je naam en telefoonnummer, zodat bij het aantreffen van je materiaal contact kan worden opgenomen.
Kijk voor algemene informatie en voorlichting op www.reddingsbrigade.info en volg de ERB op Twitter via @RB_Egmond voor actuele informatie en verslaglegging grotere incidenten.

Ambulancewens

ambulancewens

Strand Reddingsbrigade Egmond strand-erb

Toezicht houden toezicht