Geslaagde oefening RB Egmond, RB Castricum en KNRM (14/07)

Dinsdagavond 14 juli heeft Reddingsbrigade Egmond gezamenlijk met Reddingsbrigade Castricum en KNRM Egmond geoefend, samenwerkingsoefeningen worden in de zomermaanden een aantal keren uitgevoerd. Oefendoelen: correcte samenwerking varende en rijdende eenheden, eenduidige communicatie, juist gebruik van beschikbare middelen en uitvoeren van EHBO. Er was voor deze oefening een scenario georganiseerd waarbij fictief 3 vaartuigen waaronder een waterscooter met elkaar in aanvaring waren gekomen, uiteraard waren er ook diverse slachtoffers met uiteenlopende verwondingen. De oefening vond plaats circa 500 meter in zee en op strand tussen Egmond Binnen en Castricum. In totaal waren 6 varende eenheden en 3 rijdende eenheden met in totaal circa 40 vrijwilligers ingezet en hebben de oefening uitgevoerd. Na een klein uurtje was de oefening ten einde, werden de ‘slachtoffers’ bedankt en gingen de eenheden retour. Vanzelfsprekend waren er diverse leermomenten, deze worden verwerkt in de trainingsprogramma’s.

op strand slachtoffer boot ter plaatse