Catamaranzeilers gered na bliksem actie !

Zondagavond zijn voor de kust van Egmond 2 catamaranzeilers gered na een bliksem actie !

Even na 18.00 uur krijgt de bemanning van KNRM station Egmond aan Zee alarm voor een omgeslagen catamaran voor de kust van Egmond. De schipper van de reddingboot Adriaan Hendrik heeft het voorval zien gebeuren en heeft het vermoeden dat er iemand overboord is geslagen.

De reddingboot is binnen 10 minuten onderweg naar de onfortuinlijke zeilers. Aangekomen bij de catamaran zit er één opvarende op de drijver en wordt aan boord genomen, de man maakt het goede maar is redelijk in paniek. Zijn maat is overboord gevallen en van hem ontbreek ieder spoor, hierop wordt alarm gemaakt voor : de Egmondse Reddingsbrigade de reddingstations van Wijk aan Zee en Petten.

De Adriaan Hendrik begint gelijk met het maken van zoekslagen en na een kleine 10 minuten zien ze de tweede opvarende in het water, de man wordt aan boord genomen, zijn situatie lijkt stabiel.

De Adriaan Hendrik zet met spoed koers naar het strand waar een drie tal ambulances klaar staan inclusief een Mobiel Medisch Team welke is ingevlogen met de traumahelikopter.

De beide mannen worden door het ambulance personeel en de trauma arts onderzocht, de drenkeling heeft een lichaamstemperatuur van slecht 33 graden en mag van geluk spreken dat hij zo snel uit het water is gehaald.

De Egmondse reddingsbrigade en de reddingboot Dolfijn (KNRM station Petten) hebben zich inmiddels ontfermt over de catamaran. De catamaran wordt naar de kant gezeild en hoog en droog op het strand gezet.

Om 21.00 uur is de actie ten einde en kijken de redders terug op een geslaagde inzet, het had zomaar eens anders af kunnen lopen.

  actie 20150726.003