Druk bezochte open avond bij de Egmondse Reddingsbrigade

Op woensdag avond 29 juli is de jaarlijkse open avond gehouden bij de Egmondse Reddingsbrigade (ERB). Vanaf zeven uur kon het publiek de strandpost bezoeken en kijken naar verschillende reddingsdemonstraties. Voor de allerjongsten was er een mini redderscursus, bij deze cursus konden de eerste kneepjes van het werk als lifeguard worden geleerd. Open avond Egmondse Reddingsbrigade Van zeven tot half 8 vonden de reddingsdemonstraties plaats, het publiek kon bekijken hoe de waterscooter snel door de branding heen manoeuvreerde en daarnaast liet de bemanning een aantal zogenaamde pick-ups zien. Door middel van deze pick-ups kunnen slachtoffers snel aan boord van de waterscooter worden gehaald. Na de waterscooter was het de beurt voor een snelle boot. Na afloop van de demonstraties werd het materiaal voor de strandpost opgesteld en kon het publiek vragen stellen en zelf plaats nemen in de boten, waterscooters en voertuigen Open avond Egmondse Reddingsbrigade Mini redders cursus Naast de demonstraties was er voor kinderen tot 12 jaar een mini redders cursus. Tijdens deze cursus konden de kinderen de eerste stappen zetten om ook een echte lifeguard te worden. De kinderen moesten onder andere reddingsklos gooien, waterscooter uitrusting aan trekken en punten op het strand vinden met verrekijkers. De kinderen werden allemaal beloond met een diploma. De open avond was door de drukte een groot succes. Op 15 augustus is de Lifeguard Experience Day, hierop komen elementen van de open avond terug. Op deze dag kunnen de bezoekers ervaren hoe het is om lifeguard te zijn. Voor meer informatie kijk op de website van de Egmondse Reddingsbrigade www.reddingsbrigade.info Open avond Egmondse Reddingsbrigade