Jeugdlid bij de Egmondse Reddingsbrigade

Vanaf je 11e kan je jeugdlid worden bij de Egmondse Reddingsbrigade, maar wat houdt dat nou in? Wat moet je leren en wat ga je doen? In het jaar dat je de leeftijd van 11 bereikt kan je jeugdlid worden bij de Egmondse Reddingsbrigade. Je krijgt in de eerste jaren zwemtrainingen in het zwembad, tijdens deze trainingen leer je de basis van het mensen redden. Onder andere leer je speciale grepen waarmee je een drenkeling kan benaderen. Daarnaast leer je veel verschillende soorten reddingstechnieken die je zowel in het binnenwater als in het buitenwater kan gebruiken. Naast de reddingstechnieken zwem je veel om je zo je zwem conditie te trainen. Egmondse Reddingsbrigade Zwembad training Vanaf het jaar dat je 14 wordt begint het “echte werk” je mag je eerste stappen zetten op het strand. Het eerste jaar dat je op het strand komt wordt je ingezet als trainee, je mag meewerken met de lifeguards en kijken hoe zij het werk op het strand verrichten. Je wordt ongeveer 3x per zomer ingedeeld, maar je kan altijd meer naar het strand komen zo leer je meer en sneller wat het inhoudt om lifeguard te zijn. In dit jaar heb je ook je eerste trainingen op het strand, je leert varen met de boot en communiceren met je medelifeguards. Daarnaast wordt er je een stukje basiskennis over de Egmondse kust en de gevaren aangeleerd. Deze opleiding wordt de BES Cursus genoemd. Strand training Egmondse Reddingsbrigade Vanaf het jaar dat je 15 wordt ga je volledig meedraaien op het strand en wordt er ook verwacht dat je strandwacht gaat lopen. Dit doe je altijd samen met ervaren lifeguards zo kan je leren wat er van je verwacht wordt en wat je allemaal gedurende de dag moet doen. Het eerste diploma waar je voor gaat trainen is het junior-lifeguard diploma, het diploma haal je niet alleen door het examen goed te volbrengen, er wordt ook van je verwacht dat je aan kan tonen dat je al goed kan meewerken op het strand. In de winter nadat je je junior-lifeguard diploma hebt behaald kan je deelnemen aan een EHBO cursus. Dit is een voorwaarde voor het lifeguard diploma en een voorwaarde om strandwacht te lopen. Dit is een cursus van enkele avonden waarin je alles over EHBO leert tot reanimeren aan toe. Het jaar nadat je je junior-lifeguard diploma hebt behaald ga je op voor het lifeguard diploma, dit is het diploma wat elke lifeguard bij de Egmondse Reddingsbrigade bezit. Dit is een internationaal erkend diploma. Voor dit diploma moet je nog net even meer kunnen als voor het junior-lifeguard diploma, er wordt van je verwacht dat je op dit niveau zelf een reddingsactie kan leiden. Daarnaast moet je weten hoe je zelfstandig een dag op het strand moet draaien. Als je dit diploma hebt behaald kan je zelfstandig strandwacht lopen en is je opleidingsfase voor een groot deel voltooid. Vaartraining Egmondse Reddingsbrigade Als je je lifeguard diploma hebt behaald kan je verder interne cursussen doen voor bijvoorbeeld autorijden, varen met snelle boten en varen op de waterscooter. Bij de Egmondse Reddingsbrigade wordt elke donderdag avond getraind. In de winter in zwembad de Beeck, in de zomer wordt er op het strand getraind. Het vervoer naar zwembad de Beeck is geregeld voor de plaatsen Egmond aan Zee en Egmond aan den Hoef en Alkmaar (Opstapplaats ijsbaan De Meent) vanaf hier rijdt er elke week een bus naar het zwembad. Heb je interesse of wil je graag is weten hoe een training van een lifeguard er aan toe gaat? Kom zaterdag 15 augustus naar de Lifeguard Experience Day op het strand van Egmond aan Zee! Lifeguard Experience day