Lifeguard Experience Day bij de Egmondse Reddingsbrigade

Op zaterdag 15 augustus wordt door de Egmondse Reddingsbrigade de eerste Lifeguard Experience Day gehouden. Op deze dag kunnen jong en oud kennis maken met het werk van de reddingsbrigade en dit op een sportieve leuke manier ervaren. De dag begint om 11:00 uur en duurt tot 16:00 uur. Om direct in de sfeer te komen wordt 11:00 uur wordt de dag afgetrapt met een gezamenlijke warming up, na deze warming up kunnen de bezoekers van de Lifeguard Experience Day deelnemen aan verschillende sportieve activiteiten. De activiteiten hebben allemaal betrekking op het reddingswerk, het strand en de zee. Gedurende de dag zijn er 3 tijdstippen wanneer activiteiten beginnen, deze tijdstippen zijn 11:15 uur, 13:00 uur en 15:00 uur. Op deze tijden beginnen 3 activiteiten, de Lifeguard Bootcamp, het meerijden met het kusthulpverleningsvoertuig en surfclinics. Voor deze activiteiten is inschrijving nodig dus kom op tijd, want vol is vol. Hiernaast zijn er ook activiteiten die de hele dag doorlopen. Vanaf 11:00 uur kan er door de allerkleinsten worden geknutseld en worden gesprongen op een springkussen. Iedereen kan deelnemen aan de spellen discgolf en een reuze Lifeguard memorie spel. Ook kan er de hele dag worden deelgenomen aan een Mini-Lifeguard cursus waarin de deelnemers een Mini-Lifeguard diploma kunnen behalen. Naast de activiteiten is ook al het materiaal van de Egmondse Reddingsbrigade uitgestald op het strand en kan het worden bezocht en bekeken. Naast het materiaal van de Egmondse Reddingsbrigade zal ook KNRM station Egmond aan Zee haar materiaal ten toon stellen op het strand. Neem een kijkje op Reddingboot Adriaan Hendrik Op de Lifeguard Experience Day zal ook onderwatersportvereniging Egmond ook wel bekend als de “Derp Divers” aanwezig zijn. Zij zullen enkele demonstraties verzorgen en daarnaast kunnen er filmpjes worden bekeken over de duiken die zij in de Noordzee hebben gemaakt. Om te ervaren hoe het er op zee aan toegaat zijn er doorlopend door de dag heen enkele reddingsdemonstraties te zien vanaf het strand. Op deze manier kan iedereen zien wat het materiaal van de Egmondse Reddingsbrigade kan. Enkele snelle boten en de waterscooter zullen in het water te zien zijn. De Lifeguard Experience Day vindt plaats zaterdag 15 augustus vanaf 11:00 uur op het strand van Egmond, bij de post van de Egmondse Reddingsbrigade recht onder de vuurtoren. Be There & Join the team!! Open avond Egmondse Reddingsbrigade