Eindbalans zomer 2015: 529 acties, waarvan 38 Reddingen

Met nog 4 dagen te gaan zit het strandseizoen van de Egmondse Reddingsbrigade (ERB) er weer bijna op. Tijd dus om terug te kijken naar de afgelopen zomer. Bij velen heerst toch het gevoel dat het een zomer is geweest die niet stabiel is geweest, wat heeft dit voor invloed gehad op het werk van de Egmondse Reddingsbrigade. In totaal heeft de Egmondse Reddingsbrigade 529 hulpverleningen uitgevoerd waarbij 600 personen betrokken waren, hiervan zijn 38 personen uit levensbedreigende situaties gered. Het strandseizoen begon in 2015 op 30 mei en eindigt 13 september Juni De maand juni is traditioneel een maand waar alles gereed gemaakt wordt voor de drukke zomerperiode. Toch zijn er gedurende de maand 35 hulpverleningen uitgevoerd er zijn 6 mensen uit een levensbedreigende situatie gered. De maand Juni werd gekenmerkt door een aantal zomerse dagen die veelal werden opgevolgd door een aantal mindere dagen. Juli De maand juli is de maand waarin overal in Nederland de schoolvakanties beginnen. Dit betekent voor de ERB dat de echte drukte op gang komt. Juli 2015 gaat de boeken in als ’s werelds warmste maand ooit. In Nederland was het echter een erg wisselvallige maand, van de hitte op 2 juli tot aan een zware zomerstorm aan het einde van de maand. Voor de ERB begon deze maand de drukte, vooral de muistromen hebben de lifeguards veel werk opgeleverd. Gedurende de maand zijn er 294 hulpverleningen uitgevoerd. In deze maand zijn 11 personen gered uit een levensbedreigende situatie. en is er bij 306 personen hulp verleend. Week 27 was een week die vooral veel kwallenbeten op heeft geleverd, 178 in één week. Augustus  Augustus is in 2015 begonnen met een zeer mooie week waarin de Egmondse Reddingsbrigade het ook erg druk heeft gehad. Naar mate de maand vorderde nam de drukte voor de Lifeguards ook af. Er was duidelijk te merken wanneer de scholen weer zijn begonnen. In de maand augustus heeft de Egmondse Reddingsbrigade 200 hulpverleningen uitgevoerd en zijn hierbij 221 personen betrokken. In de maand augustus zijn 21 mensen uit levensbedreigende situaties gered EHBO Naast de reguliere hulpverleningen heeft de Egmondse Reddingsbrigade veel eerste hulp moeten verlenen op de strandpost. Deze EHBO hulpverleningen variëren van een kwallenbeet tot het behandelen van een bloedneus. In totaal is er 245 keer EHBO op de strandpost verleend. Met 529 acties kan de zomer van 2015 kan een bedrijvige zomer worden genoemd waarin de Lifeguards weer hun waarde hebben bewezen op het strand van Egmond.   De 529 hulpverleningen van de Egmondse Reddingsbrigade in de afgelopen zomer nader gespecificeerd: –        81 keer hulp aan zwemmers in de problemen; –        45 keer hulp aan opvarenden (waarvan 4 keer hulp aan kitesurfers); –        87 kinderen werden herenigd met ouders/verzorgers; –        48 keer werd er eerste hulp verleend; –        245 keer klein EHBO; –        19 keer dienstverlening; –        4 keer kwam de Reddingsbrigade in actie voor een dier in de problemen. In totaal was er bij 38 acties sprake van een redding uit een levensbedreigende situatie. Egmondse Reddingsbrigade
2022 © Reddingsbrigade Egmond - Site by ON / OFF Marketing