Massale evacuatie door noodweer

KNRM & reddingsbrigades evacueren honderden mensen van het strand tussen Bergen en Egmond. Klokslag vier uur klinkt het startschot voor de derde Fjoertoer in Egmond, een mooie wandeling langs bakens van licht door de dorpen en langs het strand. De weerberichten voor vandaag zijn slecht, regen gepaard met een hoop wind, maar dat weerhoud de bijna 7000 mensen niet om de wandeling te voltooien. Rond 20.00 uur komt de eerste melding binnen dat een achttal wandelaars er doorheen zit en niet meer verder kan, ze moeten dan nog zo’n 4 kilometer tot aan de finish. Het kusthulpverleningsvoertuig (KHV) van KNRM station Egmond en het terreinvoertuig van de Egmondse Reddingsbrigade (ERB) gaan ter plaatse. Ondertussen besluit de schipper van de reddingboot Adriaan Hendrik om het boothuis te gebruiken om deze mensen op te vangen. Fjoertoer Al snel komen er meer meldingen van uitvallers, de schipper aarzelt geen seconde en schaalt direct op. Er wordt alarm gegeven voor de KHV’s van de KNRM stations Petten en Wijk aan Zee als mede de reddingsbrigade van Castricum, Schoorl en Wijk aan Zee. Het KHV van Egmond, de reddingsbrigades van Egmond en Bergen en de Brandweer van Egmond zijn dan al druk bezig met de eerste stroom uitvallers. In het boothuis van KNRM Egmond is inmiddels ook een communicatie netwerk opgezet via C2000 zodat de gehele inzet goed kan worden gecoördineerd. Met 7 voertuigen worden zo snel als mogelijk alle wandelaars vanaf het strand geëvacueerd, er mag dan ook geen wandelaar het strand meer op. Enkele wandelaars wordt onderzocht door inmiddels gearriveerd ambulance personeel. Rond 23.00 uur zijn alle wandelaars van strand en kan er worden afgeschaald, en de eenheden worden bedankt voor hun inzet. Door adequaat handelen is erger voorkomen ! Persbericht: KNRM Egmond 
2022 © Reddingsbrigade Egmond - Site by ON / OFF Marketing