Drenkeling bij Egmond

Op zaterdag middag 13 augustus hebben de Egmondse Reddingsbrigade (ERB) en KNRM Egmond een drenkeling uit zee gehaald en gereanimeerd. Na reanimatie is het slachtoffer naar het MCA vervoerd. Rond half 5 wordt de dienstdoende strandwacht door de paviljoenhouders van de tropen gealarmeerd dat er een zwemmer in de problemen is. Direct gaat het personeel van het paviljoen het water in door gebruik te maken van een redlijn. De strandwacht besluit daarop direct op te schalen en zowel de alarmploeg als KNRM Egmond te alarmeren. Na een korte zoekslag wordt het slachtoffer in het water aangetroffen. Wanneer het slachtoffer uit het water is gehaald wordt direct door de leden van de reddingsbrigade met de reanimatie begonnen. Ondertussen zijn ook het mobiel medisch team en het ambulancepersoneel gearriveerd op het strand, die de reanimatie overnemen. Na het stabiliseren van het slachtoffer wordt deze naar het MCA in Alkmaar overgebracht. IMG_0383
2022 © Reddingsbrigade Egmond - Site by ON / OFF Marketing