2 zwemmers uit mui gered bij Egmond

Op zondag ochtend zijn 2 zwemmers door de Egmondse Reddingsbrigade (ERB) uit het water gered. De twee onfortuinlijke zwemmers konden niet meer op eigen kracht terug naar de kant zwemmen en zijn door de leden van de Egmondse Reddingsbrigade uit het water gered. Een klein uur na de actie in Bergen konden de lifeguards van de ERB weer in actie komen. Meerdere zwemmers in de problemen werden gezien in de mui ten zuiden van Egmond. Direct wordt de waterscooter gelanceerd en gaat het terreinvoertuig met spoed richting de mui. De zwemmers kunnen op dat moment niet meer terugkomen naar de kant. De lifeguards uit de auto gaan zwemmend richting de onfortuinlijke zwemmers en ook de waterscooter is dan gearriveerd bij de zwemmers. Snel worden de zwemmers naar de kant gebracht en wordt eerste hulp toegepast. Omdat de strandwachten de situatie niet helemaal vertrouwen wordt ook de ambulancedienst gealarmeerd. Het slachtoffer wordt overgedragen aan de ambulancedienst. Hierop keren de eenheden terug naar de post. Let goed op de waarschuwingen van de reddingsbrigade, kijk goed naar de borden op het strand!
2022 © Reddingsbrigade Egmond - Site by ON / OFF Marketing