3 drenkelingen gered bij Bergen aan Zee

Op zondag 14 augustus heeft de Egmondse Reddingsbrigade 3 zwemmers uit een mui bij Bergen gered. De slachtoffers zijn na stabilisatie overgedragen aan de ambulancedienst.  Op zondagmorgen wordt de strandwacht om even na half 10 door de collega’s van Reddingsbrigade Bergen gebeld dat er 3 zwemmers in de problemen zijn. Direct wordt de waterscooter te water gelaten en gaat het terreinvoertuig richting Bergen. Ondertussen zijn er leden van de Vrijwillige Reddingsbrigade Bergen (VRB) zwemmend naar de in problemen geraakte zwemmers gegaan. De strandwacht van Egmond besluit daarop direct op te schalen en alarmeert ook meteen KNRM reddingstation Egmond. Wanneer de waterscooter en het terreinvoertuig arriveren worden de in 2 in problemen geraakte zwemmers direct door de waterscooter naar de kant vervoerd. De andere in probleem geraakte zwemmer is ondertussen al zwemmend uit het water gehaald. De slachtoffers worden gestabiliseerd en overgedragen aan het gearriveerde ambulancepersoneel. Naast de ambulance is ook het mobiel medisch team gealarmeerd. De gealarmeerde eenheden keren hierop terug naar hun posten. IMG_0392
2022 © Reddingsbrigade Egmond - Site by ON / OFF Marketing