Ingebruikname waarschuwingsboei voor muien in Egmond aan Zee

Op donderdag 25 augustus om 10.30 uur zal op het strand van Egmond aan Zee op de post van de Egmondse Reddingsbrigade (op het strand recht onder de vuurtoren) een muienboei officieel in gebruik worden genomen. De Egmondse Reddingsbrigade (ERB) heeft de afgelopen periode helaas te maken gehad met een aantal incidenten in muien met een tragische afloop, desondanks heeft de aanschaf van de muienboei daar niets mee te maken, die was al eerder besteld. De muienboei is een extra waarschuwingssysteem naast de bestaande systemen (brochures/folders, waarschuwingsborden en preventief toezicht). Deze muienboei wordt geplaatst in de muistroom om zo duidelijk aan te geven waar de gevaren van de Egmondse kust zicht bevinden. Daarnaast worden er twee beachflags geplaatst aan het begin en einde van de mui die voorzien zijn van informatie. Het is voor de strandbezoeker verboden om tussen de twee beachflags de zee in te gaan. De muienboei zal naast de bestaande waarschuwingssystemen worden gebruikt. Het betreft allereerst een proef waarbij de ERB ervaring wil opdoen met dit nieuwe systeem, indien het systeem werkt zullen we overwegen om meerdere muienboeien aan te schaffen. Deze eerste muienboei is gefinancierd vanuit het opgehaalde geld van de Rabobank Clubkast actie die gehouden is in het voorjaar van 2016. U bent van harte uitgenodigd om bij de ingebruikname aanwezig te zijn. Er zullen diverse strandwachten zijn die al uw eventuele vragen kunnen beantwoorden.
2022 © Reddingsbrigade Egmond - Site by ON / OFF Marketing