Drie incidenten tegelijk na afloop van de Lifeguard Experience Day

EGMOND AAN ZEE- De Egmondse Reddingsbrigade (ERB), KNRM en Brandweer Egmond hebben op zaterdagmiddag 27 augustus meerdere incidenten gelijktijdig afgehandeld. Na afloop van de Lifeguard Experience Day worden de strandwachten gealarmeerd voor een wespensteek ten noorden van Egmond. Het slachtoffer had een allergische reactie, zodoende moest er eerste hulp verleend worden. Tijdens het incident krijgen de strandwachten melding van een reanimatie aan de waterlijn ter hoogte van paviljoen de Zilvermeeuw. Daarop reageren alle nog beschikbare eenheden meteen en gaan met spoed richting het slachtoffer. Wanneer de eenheden aankomen wordt direct de reanimatie gestart. Na enkele cyclussen geeft de man een teken van leven. Door het aanwezige ambulancepersoneel wordt direct besloten de man te stabiliseren en over te brengen naar het Medisch Centrum Alkmaar. Terwijl de reanimatie nog gaande was, kwam er een derde melding binnen van een vrouw met schouderletsel bij strandpaviljoen de Uitkijk. Hierop wordt besloten om de buurbrigade Bergen erbij te alarmeren, zodat zij hierbij konden ondersteunen. De samenwerking tussen de Egmondse Reddingsbrigade (ERB), KNRM, Reddingsbrigade Bergen, Brandweer, Ambulancedienst Witte Kruis en de Veiligheidsregio Noord-Holland Noord is ook bij deze assistentieverzoeken uitstekend verlopen.
2022 © Reddingsbrigade Egmond - Site by ON / OFF Marketing