Zwemmer in problemen voor Egmondse kust

De eigenaar van Lunchroom de Windwijzer op de Boulevard ziet het fout gaan, hij bedenkt zich geen moment en slaat alarm. Nadat de hulpdiensten zijn gealarmeerd spoed hij zich naar het strand om de zwemmer te helpen.

Zaterdagmiddag even na half vijf krijgen KNRM station Egmond en de Egmondse Reddingsbrigade alarm voor een zwemmer in problemen aan de ter hoogte van Bad Noord te Egmond aan Zee.

Zowel het terreinvoertuig van de Egmondse Reddingsbrigade (ERB) als het kusthulpverleningsvoertuig (KHV) van de KNRM spoedden zich naar de opgegeven locatie. Reddingboot Adriaan Hendrik wordt gelanceerd.

Als de terreinauto van de ERB ter plaatse komt is de zwemmer gelukkig al uit het water. Gezien de situatie gaat het redelijk met de zwemmer. De zwemmer wordt door eveneens gealarmeerd ambulance personeel nagezien en wordt ter observatie meegenomen naar het Noord West Ziekenhuis in Alkmaar.

Direct na afloop van het incident wordt de reddingsbrigade wederom gealarmeerd. Een medewerker van een strandpaviljoen te Bergen aan Zee heeft een epileptisch insult gehad. Onder prio 1 spoed het terreinvoertuig zich naar het voorval. Onderweg wordt contact gelegd met de aanrijdende ambulance. Ambulancepersoneel heeft zich reeds over het slachtoffer ontfermd zodat verdere hulp van de reddingsbrigade niet meer nodig was.

Hierop keert het terreinvoertuig van de reddingsbrigade terug naar Egmond aan Zee.

 
2022 © Reddingsbrigade Egmond - Site by ON / OFF Marketing