PR bij de ERB

Afgelopen ledenvergadering heeft Shannon van Beek de PR van de Egmondse Reddingsbrigade op zich genomen. Met veel enthousiasme is ze aan die taak begonnen, maar al snel kreeg ze het gevoel dat de functie niet dat in zich had wat ze zich ervan had voorgesteld. Ze voelde zich al snel niet prettig met de werkzaamheden die ze moest verrichtten. Halverwege het seizoen heeft Shannon contact met mij opgenomen, dat ze het echt niet meer zag zitten. Na wat gepraat te hebben bleek het beter om de functie na het seizoen weer neer te leggen en dus is per 1 september 2016 de functie weer vacant. Vanaf deze plaats wil ik Shannon nogmaals enorm bedanken voor haar inzet, ze heeft het zeker niet makkelijk gehad met de pers het afgelopen seizoen! Met het hebben van Rene Groen als ‘adviseur’ hadden we gelukkig een vervanging tot de volgende ledenvergadering. We hadden afgesproken, en dit is ook naar jullie zo gecommuniceerd, dat Rene Groen en Jasper Corts (met op de achtergrond ondergetekende) de functie voorlopig gezamenlijk zouden oppakken en dat gaf ons de tijd om een andere geschikte kandidaat te zoeken. Echter zijn we inmiddels “ingehaald door de realiteit”. Na het lezen dat we op zoek waren naar een nieuw bestuurslid die de PR op zich wilde nemen heeft Daphne Dekker contact met mij opgezocht, wat die functie precies inhield en wat er van dat bestuurslid verwacht zou worden. We hebben een avondje zitten sparren over hoe ik de dingen zie en graag in de toekomst veranderd zou willen zien. In het kort komt het erop neer dat ook deze functie moet zoeken naar leden die zich op dit vlak willen gaan inzetten. Natuurlijk naar voorbeeld van de andere commissies binnen de ERB. Ik wil dat er zoveel mogelijk leden betrokken raken bij het werk van de brigade, zo komt niet alles terecht op de schouders van een paar personen en creëer je natuurlijk ook draagvlak voor de beslissingen die genomen worden. Na wat voorstellen gedaan te hebben, heeft ook Daphne aangegeven dat ze vol zit met ideeën om dit allemaal naar een nog professioneler en hoger niveau te brengen dan dat het al was. Ook heeft ze in het dagelijks leven veel te maken met de (sociale) Media, dus daar maken we dan dankbaar gebruik van! We waren er snel uit en ik wil nu dat Daphne Dekker zo snel mogelijk met haar werk kan beginnen zodat we voor het komende seizoen een goede PR-organisatie hebben staan. We hebben afgesproken dat Daphne Dekker vanaf de bestuursvergadering van 1 november 2016 in ons bestuur plaatsneemt en de taak PR op zich gaat nemen. Dan heeft ze deze winter al de tijd om haar eigen ideeën en de ideeën van het ERB-bestuur handen en voeten te geven. In de ledenvergadering van het voorjaar van 2017 zal ze dan officieel door jullie (de leden) aangesteld worden. We realiseren ons dat dit niet helemaal conform de statuten en het HH-Reglement is, maar leek ons momenteel de beste oplossing. Mocht er iemand zijn die hiertegen is, dan hoor ik dat graag. Ik wens Daphne vanaf deze plaats enorm veel succes met haar bestuursfunctie. Edwin Buis, voorzitter.
2022 © Reddingsbrigade Egmond - Site by ON / OFF Marketing