aanvraag inzet evenement 17/5 te Alkmaar

Via het evenementenloket RVR-NHN is de ERB benaderd voor inzet tijdens een evenement op woensdag 17 mei te Alkmaar. Wanneer je (eventueel met een groepje) zin en tijd hebt om hierbij ingezet te worden kan dit worden doorgegeven via een mail aan operationeel@reddingsbrigade.info of via een tekstbericht aan 06 43 00 96 80. Evenementinfo
 • Datum : woensdag 17 mei 2017
 • Evenement : Marathon tegen kanker (zie www.marathontegenkanker.nl)
 • Locatie : Alkmaar, binnenstad
 • Verwachte aanvang : 18.30 uur – 20.00 uur
 • Verwachte eindtijd : 00.00 uur
Het evenement betreft een triatlon die in omgekeerde volgorde wordt afgelegd, waarbij het zwemonderdeel dus als laatste zal plaatsvinden in de grachten van Alkmaar. Het evenement staat in het teken van het KWF en zal in de avond live op televisie NPO 1 worden uitgezonden. Onder de (maximaal) 250 deelnemers zullen ook een aantal bekende Nederlanders zijn. Het RVR NHN evenementen loket werkt in de voorbereiding op dit evenement nauw samen met de organisatie, de gemeente Alkmaar en het GHOR. Op basis van de risico inventarisatie is aan de reddingsbrigade verzocht om de toezicht en hulpverlening op en langs het zwemparcours te organiseren. Conform voorliggende veiligheidsplan betekent dit een aanzienlijke inzet van personeel en materieel. Naast de reddingsbrigade zullen mogelijk tevens 8 duikeenheden aanwezig zijn. Gevraagde inzet materiaal
 • 2 x Reddingsvlet (inclusief 3 bemanningsleden per vaartuig).
 • 1 x Hulpverleningsvoertuig 4×4 (inclusief chauffeur en bemanning)
 • 2 x Rescueboard (bij voorkeur geleverd met een lid wat hiermee ervaren is)
  Gevraagde inzet personeel walploeg
 • 30 x Bemanning walploeg
 • 2 x Bemanning CP & multidisciplinair overleg
 • 1 x RB Liaision / OVD-RED
Opleidingsniveau en belangrijke informatie
 • Chauffeur voertuig is in het bezit van het diploma Lifeguard Chauffeur met O&G bevoegdheid.
 • Bijrijder voertuig is een ervaren EHBO’er of bij voorkeur met medische achtergrond zoals arts, verpleegkundige, doktersassistent.
 • Bemanning walploeg: niveau Junior Lifeguard of hoger.
 • Bemanning CP & multidisciplinair overleg: niveau Senior Lifguard.
 • De boten en hulpverleningsvoertuig dienen om 18.30 uur aanwezig te zijn i.v.m. te water laten en omvaren naar de inzetlocatie.
 • De bemanning van de walploegen worden verzocht om 20.00 uur aanwezig te zijn.
Wanneer je (eventueel met een groepje) zin en tijd hebt om hierbij ingezet te worden kan dit worden doorgegeven via een mail aan operationeel@reddingsbrigade.info of via een tekstbericht aan 06 43 00 96 80.
2022 © Reddingsbrigade Egmond - Site by ON / OFF Marketing