PERSBERICHT / UITNODIGING (zaterdag 03/06)

Uitnodiging “Afstemming voorlichting en preventie Reddingsbrigades Gemeente Bergen” en hijsen “Blauwe Vlag Gemeente Bergen NH”.

Het afgelopen jaar (2016) is de Egmondse Reddingsbrigade (ERB) diverse keren volop in het nieuws geweest naar aanleiding van een aantal vervelende verdrinkingsongevallen. Hierbij hebben we enorm veel aandacht van de media gehad waar we in het kader van voorlichting erg blij mee waren (en zijn). Wat opviel is dat er binnen de Gemeente Bergen NH geen eenduidigheid was in het beleid en uitstraling van waarschuwen van de gasten en recreanten van het strand. Afgelopen winter is gebruikt om samen met de Reddingsbrigades van Bergen, Egmond en Schoorl en de Gemeente Bergen NH in goed overleg te komen tot een eenduidige manier van voorlichting en preventie, die natuurlijk voortkomt uit de nationale en internationale wetgeving en gebruiken. Er zijn een aantal zaken in ontwikkeling die we op zaterdag 3 juni willen presenteren en aan de media willen laten zien, waaronder de volgende zaken:
  1. De vorig jaar geïntroduceerde Muienboei.
  2. Nieuw initiatief: Muienlampen.
  3. Een nieuwe brochure met duidelijke tips en aanwijzingen.
  4. Eenduidige waarschuwingssignalen.
  5. Nieuw materieel van de ERB.
Er wordt uitleg gegeven over de bovenstaande zaken en ook is er een vertegenwoordiger aanwezig van www.muien.nl, dhr. Willem Verbeek, die een autoriteit is voor wat betreft de gevaren en stromingen die een mui heeft. Met name ook de muienlampen is een nieuwe vinding die we graag het komende zomerseizoen uittestten om te zien of het toegevoegde waarde heeft bij het waarschuwen van recreanten.  Vorig jaar is al de muienboei geïntroduceerd waar we pas laat in het jaar over konden beschikken, maar waar we het komende seizoen uitgebreid mee willen gaan testen. Daarna zal Burgemeester van de Gemeente Bergen NH, mevr. Hetty Hafkamp, de Blauwe Vlag hijsen voor de gehele Gemeente Bergen NH. U bent daarom van harte uitgenodigd op zaterdag 3 juni vanaf 10.00 uur op de strandpost van de Reddingsbrigade Egmond, recht onder de vuurtoren op het Egmondse strand. Programma:
  • 10.00 uur – Inloop.
  • 10.30 uur – Algemene uitleg van de nieuwe waarschuwingsmiddelen die de afgelopen winter zijn ontwikkeld (door voorzitter Edwin Buis van de Egmondse Reddingsbrigade).
  • 11.00 uur – Gelegenheid tot het doen van individuele gesprekken en interviews met diverse vertegenwoordigers van de Reddingsbrigades en de Gemeente Bergen.
  • 12.00 uur – Het hijsen van de Blauwe vlag.
  • 12.15 uur – Einde programma.
  Graag ontvangen wij een reactie via een reply op deze uitnodiging of via info@reddingsbrigade.info indien u van deze uitnodiging gebruik wilt maken.
2022 © Reddingsbrigade Egmond - Site by ON / OFF Marketing