Groot alarm voor drenkeling

Dinsdag 4 juli 2017 zijn er in de middag twee zwemmers in de problemen gekomen op het strand van Castricum. Vanaf de Reddingsbrigade-post van de Castricumse Reddingsbrigade werd adequaat gereageerd op een zwemmer die in de problemen was gekomen ter hoogte van de post van de Reddingsbrigade. Door Lifeguards van de Reddingsbrigade is deze meneer aan de kant gebracht. Op de kant werd na enige tijd duidelijk dat hij samen aan het zwemmen was met zijn vrouw, waarbij de vrouw nog steeds vermist was. Vermoedelijk zijn beide in een (mui)stroming terecht gekomen. Na een korte zoekactie werd de vrouw ter hoogte van Sports at Sea gelokaliseerd en uit het water gehaald. Inmiddels was er extra ondersteuning gearriveerd van Reddingsbrigade Egmond, Reddingsbrigade Heemskerk, KNRM Egmond, Ambulance Noord-Holland Noord / Witte Kruis, Traumahelikopter en Politie Alkmaar. Op het strand is de vrouw gereanimeerd en overgedragen aan het ambulanceteam, deze hebben haar met spoed naar het ziekenhuis vervoerd. persbericht Reddingsbrigade Castricum
2022 © Reddingsbrigade Egmond - Site by ON / OFF Marketing