wijziging in-/uitmelden KWC

Al enkele jaren werken Kustwacht, Reddingsbrigade en KNRM samen tijdens incidenten binnen de 1 kilometerzone op zee. Hiervoor is het ‘Inzetprotocol Reddingsbrigades en KNRM Lifeguards door het Kustwachtcentrum’ opgesteld. Dit document wordt ieder jaar geëvalueerd en waar nodig aangepast. Doormiddel van het in- en uitmelden via de email of telefoon is het voor het Kustwachtcentrum duidelijk welke reddingsbrigades direct inzetbaar zijn in het geval van een incident. Gebleken is dat de huidige manier van in- en uitmelden relatief arbeidsintensief is en daarmee foutgevoelig. Na verschillende evaluaties is geconcludeerd dat de oude procedure van het in- en uitmelden per email, of telefonisch, zowel door de Reddingsbrigades als door het KWC als omslachtig en inefficiënt wordt ervaren. Om tegemoet te komen in een efficiënter systeem van in- en uitmelden, voor zowel de Reddingsbrigades als het Kustwachtcentrum is gezamenlijk een website ontwikkeld waarop Reddingsbrigades met een eigen gebruikersnaam en wachtwoord kunnen inloggen om zo hun status door te geven. Op deze website kan doormiddel van één klik op de knop worden aangegeven dat een Reddingsbrigade strandploeg aanwezig danwel afwezig is. Ook is het nu mogelijk om in een overzichtskaart in één oogopslag te zien of een Reddingsbrigade aanwezig of afwezig is. Deze overzichtskaart is voor zowel het Kustwachtcentrum als de lokale Reddingsbrigade in te zien. Dit project betreft nu nog een pilot die dit jaar getest wordt. Na het strandseizoen wordt geëvalueerd of het systeem het beoogde resultaat heeft opgeleverd en in welke vorm het systeem wordt voortgezet. Vanaf zaterdag 15 juli zal de nieuwe procedure in werking treden en wordt door het Kustwachtcentrum uitsluitend met dit systeem gewerkt. Het in- en uitmelden via de email zal dan ook komen te vervallen. Deze nieuwe werkprocedure betreft enkel de aanwezigheid van de strandploegen van de Reddingsbrigades en heeft geen invloed op de inzet van de alarmploegen. Via de volgende link komt u op de website waar u zich in- en uit kan melden: www.strandveilig.nl/beschikbaar Reddingsbrigade Egmond kan inloggen met onderstaande gebruikersnaam en wachtwoord:
  • Gebruikersnaam: ERB
  • Wachtwoord: dpuzpvm2
  Mochten er vragen, op-/aanmerkingen en/of suggesties zijn dan kan dat worden aangegeven via operationeel@reddingsbrigade.info.
2022 © Reddingsbrigade Egmond - Site by ON / OFF Marketing