Groot alarm voor vermissing

Woensdag, begin van de middag krijgt de bemanning van station Egmond alarm voor een persoon vermist. Er zou een persoon van zijn luchtbed zijn afgevallen. Mensen vanaf de boulevard hebben de persoon nog zien zwemmen en zijn hem daarna uit het oog verloren. De reddingboten Adriaan Hendrik en Meun worden gelanceerd evenals diverse vaartuigen van de Egmondse Reddingsbrigade (ERB). Alle vaartuigen worden onder leiding van de Adriaan Hendrik opgelijnd en beginnen met het maken van zoekslagen evenwijdig aan de kust. Gezien het tijdstip van de eerste melding besluit de schipper op te schalen en laat de reddingboten van Petten (Dolfijn), Wijk aan Zee (Redder) en IJmuiden (NH1816) alarmeren. Vanuit de lucht worden de reddingboten ondersteund door het Kustwachtvliegtuig (CQ01) en de Kustwachthelikopter (CG06). Ook de reddingsbrigades van Bergen aan Zee & Castricum voegen zich met diverse eenheden bij de zoekactie. Als na zo’n twee uur het gehele zoekgebied afgezocht en er geen melding van vermissing is binnengekomen wordt de zoekactie afgeschaald en keren alle eenheden retour station. Gedurende de gehele zoekactie heeft een ambulance standby gestaan voor de opvang van de eventuele drenkeling.
2022 © Reddingsbrigade Egmond - Site by ON / OFF Marketing