Persoon weer veilig aan wal

4-3-2018: Zondagavond worden de vrijwilligers van de Egmondse Reddingsbrigade (ERB) en KNRM station Egmond door de Nederlandse Kustwacht gealarmeerd voor een persoon in problemen langs het strand van Egmond, de exacte positie is onbekend. Gezien de zeewatertemperatuur van zo’n 4 graden is haast geboden ! De reddingboot Adriaan Hendrik wordt met spoed gelanceerd en zet net achter de banken koers richting het noorden. Het Kusthulpverleningsvoertuig (KHV) maakt een zoekslag langs het strand. Aan de noordzijde van de Boulevard wordt een persoon in het water aangetroffen, de persoon zit dicht onder de wal en wordt door de eveneens gealarmeerde politie uit het water gehaald. Op de hoofd strandafgang wordt de persoon nagezien door het gealarmeerde ambulance personeel en gaat voor verder onderzoek mee naar het Noordwest Ziekenhuis lokatie Alkmaar. De eveneens gealarmeerde Reddingsbrigade hoeft verder niet in actie te komen.
2022 © Reddingsbrigade Egmond - Site by ON / OFF Marketing