Nieuwsbericht aanvang zomer 2019

Voor je ligt de nieuwsbrief van de ERB met veel informatie met betrekking tot de komende zomerperiode.
 
Deze informatie is van belang om goed voorbereidt te zijn voor de zomer, lees daarom deze nieuwsbrief goed door.

—–

Toegang strandpost

In aanloop van de zomer wordt de toegang van de strandpost opgeknapt. Het kozijn met bijhorende toegangsdeur worden vervangen, de vloer wordt opgeknapt en de deuropener met alarmsysteem wordt gelijk als die van het MCE.
 
Tot het moment dat alle werkzaamheden zijn afgerond zal de toegangsdeur van de strandpost te openen zijn door middel van de sleutel aan de sleutelbos van de EGM110. Na de werkzaamheden zal de toegangsdeur te openen zijn door middel van de badge welke gelijk is als die van het MCE.

—–

Nieuwe Meldkamer

Per 14 mei zijn de Meldkamers van Noord-Holland Noord, Kennemerland en Zaanstreek – Waterland samengevoegd tot Meldkamer Noord-Holland en is gevestigd in Haarlem. Er is hiervoor een nieuwe werkwijze gemaakt, gelukkig op basis van onze huidige afspraken en daarom zijn er geen grote wijzigingen.
 
Samenvatting wijzigingen ten opzichte van onze huidige werkwijze:
  • In-/uitmelden strandploeg door middel van statuswijziging voertuig (geen spraakcontact meer).
  • Na alarmering eerst schakelen naar juiste C2000-gespreksgroep.
  • Nieuwe telefoonnummers aanvraag Ambulance, Meldkamers Ambulance/Brandweer/Politie en Calamiteitencoördinator.
 
Om iedereen op een zelfde manier te informeren zijn de wijzigingen opgenomen in een presentatie [KLIK HIER] en als hulpmiddel is een C2000-statuskaart [KLIK HIER] opgesteld. Rapportage incidenten en alarmeringen (zowel positieve als negatieve ervaringen) kan via de mail aan operationeel@reddingsbrigade.info.

—–

Gebruik Ledenpagina en Lifeguard Egmond App

Achter de schermen heeft de ERB gewerkt aan de Ledenpagina van de website www.reddingsbrigade.info en het ‘ledengedeelte’ van de Lifeguard Egmond App (beschikbaar in Apple Store en Google Play). De inlog van de Ledenpagina is gepersonaliseerd en deze gepersonaliseerde inlog kan ook worden gebruikt in voor het ‘ledengedeelte’ van de Lifeguard Egmond App.
 
Als je nog geen toegang hebt, vraag dan inlog aan via www.reddingsbrigade.info/aanmelden.
 
Op de Ledenpagina en op het ‘ledengedeelte’ van de Lifeguard Egmond App staan altijd de meest recente roosters en verzoeken tot medewerking bij evenementen en dergelijke. Wij vragen de leden daarom zo veel mogelijk de Ledenpagina en/of de Lifeguard Egmond App te gebruiken.

—–

Strandwachten gezocht voor werkdagen (weekdienst)

In de dienstverleningsovereenkomst met Gemeente Bergen NH is de ERB overeengekomen dat de strandpost in de weken 24 tot en met 36 geopend is om vanuit daar toezicht te houden op strandbezoekers en vanuit die rol in actie te komen bij calamiteiten in zee, op strand of in het duingebied.
 
Klik hier voor het meest actuele weekstrandwachtrooster. Zoals te zien zijn er nog veel weken niet gevuld. Voor het weekstrandwachtrooster is de ERB op zoek naar strandwachten! Heb je zin en tijd om een (deel van een) week (of meerdere) in het weekstrandwachtrooster op te vullen geef dit door via operationeel@reddingsbrigade.info of een tekstbericht aan 06 43 00 96 80.

—–

Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG)

Op 25 mei 2018 is de vernieuwde AVG ingegaan, deze privacywetgeving is van toepassing op het verwerken van persoonsgegevens. Dit gaat van inschrijfdata tot gebruik van beeldmateriaal op de website bijvoorbeeld.
 
Om dit goed te kunnen regelen heeft de ERB een aantal documenten opgesteld:
  1. Privacyregister: wie verwerkt en hoe worden gegevens verwerkt [KLIK HIER]
  2. Toestemmingsverklaring: dat je akkoord gaat met het gestelde beleid [KLIK HIER]
  3. Privacyverklaring: hoe worden jouw gegevens gebruikt [KLIK HIER
 
De ERB wilt van ieder lid een ingevulde toestemmingsverklaring ontvangen. Je kan een formulier uitprinten en ondertekend versturen aan het secretariaat. De formulieren zijn ook te vinden op de strandpost en in het MCE, deze kan je ondertekenen en afgeven bij het secretariaat. Heb je al een formulier ondertekend, dan hoef je uiteraard niets te doen.

—–

Bediening MCE en Werf

Per heden zijn er twee nieuwe afstandsbedieningen te vinden in de EGM110, de eerste is voor de overheaddeur van het MCE en de tweede is voor het openen/sluiten van de slagboom op Strandslag ‘de Werf’.
 
De bediening voor het openen van de MCE-overheaddeur is te vinden aan de sleutelbos van de EGM110. Pictogram ‘slotje open’ is om de deur te openen en pictogram ‘slotje dicht’ is om de deur weer te sluiten. Het knopje dient ingedrukt te blijven tot het lampje op de bediening knippert. Het alarm wordt tussen 23.00 en 06.00 uur automatisch uitgeschakeld bij het openen van de overheaddeur door middel van de bediening.
 
De bediening van de slagboom op Strandslag ‘de Werf’ ligt op het dashboard van de EGM110 en is voorzien van een ketting zodat deze altijd in het voertuig blijft. De knop onder de stip (linksboven) is te gebruiken voor zowel het openen als sluiten van de slagboom (de slagboom moet altijd worden gesloten, controleer het sluiten van de slagboom na gebruik).
 
Ga zorgvuldig om met deze afstandsbedieningen. Mocht een afstandsbediening niet werken dan is óf de batterij op óf de afstand is te groot, ga niet harder drukken want daarvan gaat de bediening stuk.

—–

Nieuwe werkjassen in MCE

Recent zijn de werkjassen van de ERB vervangen voor nieuwe parka’s (winter) en softshells (zomer). De oude werkjassen waren nog conform de verouderde kledinglijn en deze nieuwe werkjassen zijn in lijn van de kleding welke momenteel bij de ERB wordt gebruikt.
 
Om de werkjassen zo universeel mogelijk te gebruiken zijn er per voor zowel de parka’s als de softshells vijf damesmodellen met maten S t/m XXL en vijf herenmodellen met maten M t/m XXXL.
 
De werkjassen zijn te vinden in het MCE, deze hangen op maat in de natte ruimte met bovenaan de softshells (zomer) en onderaan de parka’s (winter). Hang de werkjassen na gebruik altijd op de juiste plaats terug. De werkjassen dienen bij alarmering ALTIJD te worden aangetrokken en uiteraard kunnen de werkjassen ook worden gebruikt door de strandwachten bij koudere weersomstandigheden.

—–

Promotie ERB en Rondleidingen MCE

De ERB is opzoek naar gemotiveerde leden welke beschikbaar willen zijn voor promotionele doeleinden (zoals scholenronde, presentatie of rondleidingen). Dit promotiewerk zal ook en steeds meer in samenwerking met de KNRM plaatsvinden, daardoor is het des te belangrijker om ook vanuit de ERB vertegenwoordigers te hebben.
 
De ERB en KNRM verzorgen in het Maritiem Centrum Egmond (MCE) rondleidingen voor verschillende groepen, van leerlingen van middelbare scholen tot leerlingen van basisscholen maar ook volwassenen die een rondleiding willen (veelal algemene rondleidingen van ongeveer 1 uur).  Deze rondleidingen kunnen ook doordeweeks en overdag plaatsvinden en daarom is een grote promo-groep noodzakelijk.
 
Heb je interesse op de promo-groep te versterken of wil je ingezet worden om te assisteren bij het scholenrondje? Neem contact op met Daphne of stuur een mailtje naar pr@reddingsbrigade.info

—–

Scholenrondje

Afgelopen jaar hebben heeft de ERB de scholenrondje in een nieuw jasje gestoken. Voorheen ging de ERB naar de scholen nu komen de scholen naar de ERB. Op dinsdag 4, 18, 25 juni en 2 juli komen  basisscholen uit de Egmonden langs.
 
De uitgenodigde klassen krijgen een presentatie over waterveiligheid en daarna een korte rondleiding in het MCE. Daarna gaan we met de groepen naar het strand, maken ze kennis met muien en sluiten we het af met een paar leuke spelletjes.
 
Wie wil de ERB helpen bij de scholenrondje? Het duurt van 12.00 uur tot 14.30 uur. Aanmelden kan via Daphne (pr@reddingsbrigade.info) of Annika (oto.opleiden@reddingsbrigade.info).

—–

Strandwachtbespreking

Op maandag 6 mei was de Strandwachtbespreking 2019 en vele ERB’ers waren hierbij aanwezig. Klik HIER voor de presentatie Strandwachtbespreking.

—–

2022 © Reddingsbrigade Egmond - Site by ON / OFF Marketing