coronamaatregelen ERB

Beste ERB’ers, Via deze mail willen wij jullie informeren over de coronamaatregelen bij de Egmondse Reddingsbrigade (ERB).

“Het bestuur van de ERB stelt hoge prioriteit aan de gezondheid en veiligheid van haar leden en doet er alles aan om risico’s op besmetting en verspreiding te voorkomen. De ERB volgt de richtlijnen en aanbevelingen van de Rijksoverheid, RIVM,  NOC*NSF en Reddingsbrigade Nederland”.

Om de werkwijze rondom het coronavirus bij de ERB eenduidig te houden zijn er vier (4) documenten opgesteld welke een handelingsperspectief biedt voor het gebruik van de strandpost, het uitvoeren van hulpverleningen, schoonmaken/reinigen en de opleidingen op het strand.  Als bijlage van dit bericht vind je vier (4) documenten:
    1. ERB-handelingsperspectief ~ Strandpost 20200522
    2. ERB-handelingsperspectief ~ Hulpverlening 20200522
    3. ERB-handelingsperspectief ~ Reinigen 20200522
    4. ERB-handelingsperspectief ~ Opleidingen 20200522
De documenten zijn zéér relevant voor het uitvoeren van de strandwachttaak en er wordt gevraagd om op deze wijze komende zomerperiode te werken. Het kan voorkomen dat hetgeen beschreven staat in sommige gevallen niet voorziet, dan is het belangrijk dat men in deze specifieke situaties zelf de professionele afweging maakt om je werkzaamheden veilig en verantwoord uit te voeren. Verder zijn er aanpassingen / maatregelen genomen in de strandpost en aan het materiaal om ook op deze wijze te werken. Het is van belang dat we alert blijven omgaan met het coronavirus en deze maatregelen. We moeten elkaar scherp houden en alleen als we ons aan de gezamenlijke afspraken houden kunnen we met gezonde leden onze noodzakelijke werkzaamheden blijven uitvoeren.   De documenten zijn niet in beton gegeten en kan altijd door nieuwe inzichten of in overleg worden aangepast (neem dan wel contact op). Houd er verder rekening mee dat de ERB een voorbeeldfunctie heeft en dat we in een ‘glazen hokje’ zitten (alles wordt gezien en onder een vergrootglas gelegd). Bij vragen, op-/aanmerkingen en/of suggesties kan contact worden opgenomen met Edwin de Groot via voorzitter@reddingsbrigade.info of 06 41 85 62 08.   Achtergrondinformatie:   Met vriendelijke groet, Reddingsbrigade Egmond Boulevard Zuid 5 1931 AA Egmond aan Zee info@reddingsbrigade.info Check onze website: www.reddingsbrigade.info Volg ons op Twitter: RB_Egmond  
2022 © Reddingsbrigade Egmond - Site by ON / OFF Marketing