De ERB is corona-proof

Hoi allemaal, De trainingen op strand zijn gisteren alweer begonnen en vanaf morgen gaan we dertien weken toezicht houden op het strand van Egmond! Het is van belang dat we alert blijven omgaan met het coronavirus en de maatregelen. We moeten elkaar scherp houden en alleen als we ons aan de gezamenlijke afspraken houden kunnen we met gezonde leden onze noodzakelijke werkzaamheden blijven uitvoeren. Eerder zijn al documenten rondom het coronavirus gedeeld. De documenten zijn niet bedoeld om strikte regels op te leggen maar zijn juist tools en geven handelingsperspectieven om te weten wat we van elkaar kunnen verwachten. De documenten zijn verdeeld in: – Openstelling strandpost – Uitvoeren hulpverlening – Schoonmaken en reinigen – Opleidingen strand Deze documenten sturen we jullie nogmaals via deze app, via de mail, hangen op het prikbord in de strandpost en liggen in een map op de balie. Belangrijkste vragen welke we onszelf steeds moeten gaan afvragen: 1. Houden we voldoende afstand? 2. Is de werkplek schoon? 3. Ben ik voldoende beschermd? 4. Is alternatieve hulp mogelijk? Naast de documenten zijn er diverse maatregelen genomen in de strandpost, zoals een afgeschermd gebied waar derden kunnen komen en een ‘corona-statafel’ met daarop diverse desinfectiespulletjes. Nogmaals willen we benadrukken dat we enkel op deze wijze samen en gezond kunnen werken! Niet alleen voor jezelf maar ook voor collega’s, familie, kennissen en anderen! Houd daarnaast ook zoveel mogelijk afstand: ook buiten, tijdens patrouilles, in voer-/vaartuigen en dergelijke. Denk eraan dat, zodra je brigadekleding draagt, je geen ‘Pietje’ of ‘Jantje’ bent maar dat je ‘DE Reddingsbrigade’ bent en ons vertegenwoordigt. We zitten in een glazen huis, iedereen ziet je en wees je daarvan bewust. Met jullie inzet moet het zeker gaan lukken!! Het is veel, het is anders, maar we zetten ons beste beentje voor! Zet hem op! Afsluitend wensen we iedereen een veilige zomer!
2022 © Reddingsbrigade Egmond - Site by ON / OFF Marketing