Strandopleiding

Vanaf het jaar dat je 14 jaar wordt begin je met je strand opleiding. Deze opleiding word gegeven in de zomermaanden vanaf half mei tot begin september. De eerste 2 jaar volg je de opleiding tot Trainee. Hier leer je varen (opstapper/schipper) op de vlet, communicatie en kennis over de zee en het strand. Deze opleiding dien je met een voldoende te hebben afgerond om door te stromen naar de opleiding Junior Lifeguard.

De opleiding Junior Lifeguard staat in het teken van een uitvoerende strandwacht. Je leert verschillende reddingsmethodes, je kennis over het strand en de zee worden uitgebreid en de communicatie word uitgebreid met C2000. Als je de leeftijd hebt van 16 jaar krijg je de mogelijkheid om schipper te worden op novurania.
De opleiding bestaat in principe uit 2 jaar maar laat je de opleiders zien dat je alles beheerst kun je de opleiding ook afronden in 1 jaar.

Na het behalen van je Junior Lifeguard zul je doorstromen naar de Lifeguard opleiding. Deze opleiding staat in het teken van leiding geven tijdens een enkelvoudig incident. Ook deze opleiding bestaat uit 2 jaar maar kun je door je inzet ook versnellen.

Naast de opleiding dien je ervaring op te doen door strandwacht te lopen. Doormiddel van een rooster wat je zelf kunt invullen kun jij strandwacht lopen. Voor iedere opleiding staat een minimale aantal dagen vastgesteld, je mag er natuurlijk altijd meer.

Als je ouder bent en ook Lifeguard wil worden kan dat, wij als opleiders zullen kijken waar jij het beste kan instromen.

Na het behalen van je Lifeguard diploma kun je nog verder specialiseren in de volgende opleidingen:
• Lifeguard chauffeur
• Optische & geluidsignalen (O&G)
• Lifeguard Schipper
• Lifeguard Schipper RWC (waterscooter)
• Senior Lifeguard

Naast deze opleidingen beiden we ook de volgende cursussen aan.
• Vaarbewijs 1 & 2
• Marifoon
Deze cursussen zullen niet ieder jaar worden gegeven.

Voor meer informatie kunt u terecht bij Annika de Boer, oto.opleiden@reddingsbrigade.info of
06 11 058 788