Zwembadopleiding

Sinds oktober 2017 zijn wij gestart met de opleiding jonge redders. Wij zijn 1 van de vier reddingsbrigades die deze opleiding aanbieden.

 

Tijdens de opleiding Jonge Redders gaan de kinderen op een uitdagende en speelse manier leren hoe zij zichzelf en anderen kunnen redden, maar ook hoe zij met de risico’s van water kunnen omgaan.

Bij deze diplomalijn wordt gewerkt met moderne reddingsmaterialen zoals het rescueboard, de rescuetube en de werpzak. Bij Goud+ , het hoogste diploma, is een basis EHBO-module en theorie over waterveiligheid toegevoegd aan het lespakket. Nadat er examens zijn gedaan krijgen de kinderen naast het diploma ook een medaille of een diploma pin.

Naast deze diplomalijn bieden wij ook de lifesaver opleiding aan van Reddingsbrigade Nederland.

De zwembad opleidingen worden gegeven van september tot en met eind april. De opleidingen worden afgesloten met een examen. De opleiding wordt vanaf september 2019 gegeven in zwembad de Hout op de donderdagavond van 18.00 uur tot 18.45 uur en van 18.45 uur tot 19.30 uur. Vanuit Egmond rijdt er een bus naar het zwembad en weer retour.

Voor meer informatie kunt u terecht bij Annika de Boer, oto.opleiden@reddingsbrigade.info

2021 © Reddingsbrigade Egmond - Site by ON / OFF Marketing